30 Kasım 2016 Çarşamba

Gezi Notları Barselona

Barselona Gezisi - 2

Lyon Gezisi

Viyana Gezisi

Bratislava Gezisi

       Barselona 23-27 Kasım - Teog sınavının 2 ci tatilini değerlendirip 2016 yılını Barselona'da kapatalım dedik. Barselona diğer gittiğimiz her yerden daha uzakta olduğu için yolculuk doğal olarak uzun 3.5 saat gibi sürdü. Barselona hava alanından şehir merkezine tren veya Aerobus otobüsleri ile ulaşmak mümkün.Ben kalacağımız oteli Plaça Universitat civarında tuttuğum için otobüsü tercih ettik.Zira otobüsler son durağı La Ramblanın girişindeki Plaça de Catalunya'ya gelmeden önce Plaça Universitat'da duruyorlar.25-30 dk civarında hava alanından ulaşım mümkün oluyor ve 10 dk. da bir kalktığı için çok beklemeden otobüse binebiliyorsunuz.

       Barselona'da kaldığımız otel konum olarak Plaça Catalunya'ya çok yakın olduğu için hemen eşyayı atıp buraya yönlendik ki bu meydandaki turizm bürosundan Barcelona Card almamız gerekiyordu.3,4 hatta 5 günlük olabilen Barselona kartı klasik şehir kartlarında olduğu gibi yerel taşıma ücretsiz artı birçok müze ya ücretsiz ya da indirimli,ayrıca alışveriş için de indirim sağlıyor.3 günlük kart yetişkin 45€ çocuk 21€ gibi bir fiyata satılıyor. Free giriş sağladığı müzeler arasında en kayda değer olanı ulusal sanat müzesi.

      Barselona gezimize şehrin kalbindeki en gözde caddesi La Rambla'dan başlıyoruz.bu cadde bizim İstiklal caddesi gibi sağlı sollu mağazaların yer aldığı bir çok yemek yiyebileceğiniz restoran ve cafelerin yer aldığı uzun cıvıl cıvıl bir cadde.Caddenin başlangıcı aynı bizim Taksim Meydanı gibi bir meydan Plaça de Catalunya var.Caddenin sonunda ise limana ulaşıyorsunuz orada uzun bir dikili taşın tepesinde Kristof Kolomb'un heykeli var.Caddenin başında yer alan Font de Canaletes çeşmesinden su içenlerin tekrar geleceğine dair bir inanış var.




      Cadde üzerinde ilerlerken atlanmaması gereken bir yer de Mercat de La Boqueria isimli pazar yeri. Burada hiç görmediğiniz tropikal meyveler ve onlarla yapılmış vitamin deposu içeceklere ulaşabiliyorsunuz. Aşağıdaki resim bile insanın ağzını sulandırmaya yetecek cinsten.


      Yine cadde üzerinde aşağıya doğru ilerlerken aslında gezi planımızda önceden bilmediğimiz gezerken tesadüfen gördüğümüz bir bal mumu müzesi Museu de Cera'yı mutlaka görmenizi tavsiye ediyorum.Zira hem konsept olarak hem de çok fazla sayıda balmumu heykeller olması açısından gerçekten gördüğüm en etkileyici balmumu müzesi oldu.


        Caddenin sonunda ulaştığınız liman Porta Vella öncesi Kristof Kolomb bütün haşmeti ile denizi belki de Amerika kıtasını işaret ediyor.

    Caddeyi bitirip biraz Gaudi'nin Barselona'sını keşfedelim dediğinizde. Bu defa Casa Batllo çıkıyor karşınıza.Aslında bir apartman ama bildiğiniz apartmanlardan farklı dizayn edilmiş.Gezerken interaktif tanıtımlardan da yararlanıyorsunuz.Burada benim özellikle tavsiye etmek istediğim bir yer de Casa Batllo'nun hemen yan tarafında içeride bir Faborit cafe var.Yemekleri de güzel ayrıca isterseniz girişteki shop kendi özel çikolatalarını da satıyor.Mutlaka uğrayıp bir şeyler atıştırın pişman olmazsınız.

      Bir başka Gaudi şaheseri Casa Mila  veya diğer bir deyişle La Pedrara.Bu da bir başka apartman örneği


     Ertesi gün yolumuzu Gaudi'nin ünlü eseri Park Güell'e çevirdik.Gidiş çok kolay sayılmaz. Metrodan indikten sonra ciddi bir yol yürümeniz gerekiyor.Her ne kadar biz batan güneş sebebiyle çok güzel fotograflar yakalamayamış olsak da gerçekten görülmeye değer bir park.


















    Barcelona tek sayfaya sığamayacak kadar güzel bir şehir olduğu için 2 sayfaya bölmek zorunda kaldım.Devamını Barselona-2 den görebilisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder