29 Kasım 2016 Salı

Gezi Notları Barcelona-2

Barselona Gezisi


      Barselona 23-27 Kasım - Ertesi gün gezimize Camp Nou ile devam ettik.Gidiş 2 farklı yoldan mümkün.Biz otelden sorup öğrendiğimiz çok bilinen yolu ile L3 yeşil metro hattından gidip Les Corts durağında indik.Ancak metrodan çıktıktan sonra ciddi bir mesafe yürümek gerekiyor.Dönüşte aynı yolu yürümemek için hemen stadın yakınındaki Collblanc durağından L9 turuncu hat veya L5 mavi hat ile metro sistemine dahil olmak mümkün.Tek sıkıntı buradaki metro çok seyrek geldiği için biraz beklemek gerekiyor.Stadyum Avrupa'nın en büyük en gözde stadı olduğu için ciddi bir pazarlama faaliyeti de var.Müze artı stat turu kişi başı yetişkin 23€ çocuk 18€ gibi bir ücret ödedik.Artı içeride çekilen fotograflar için beğenirseniz ekstra ücret ödeyerek satın alabiliyorsunuz.
Tabii özel bölümlerde çekilen bu fotograflarda daha sonra yanınıza futbolcu falan montajlanarak güzel bir fotograf almanız mümkün.Müze özellikle çok etkileyici.Turda saha çimlerinin küçük bir bölümüne çıkabildiğiniz gibi basın tribününe de çıkabiliyor hatta soyunma odaları maç sonu basın toplantısı yapılan odaları da görebiliyorsunuz.Tur 2 katlı devasa shop ile son buluyor.





     Barcelona gez gez bitmedi desem yeridir.Gerçekten çok güzel bir şehir ve çok fazla görülecek yeri var.Görüp de etkilendiğimiz bir başka park da Park de la Ciutadella. Hoş bir havuzu var.Ayrıca içinde kayıkla dolaşabileceğiniz bir küçük gölet de barındırıyor.






     Aldığımız Barcelona Card ile ücretsiz girebileceğiniz en önemli müze ulusal sanat müzesi yani  Museu Nacional d'Art de Catalunya. Müzenin bulunduğu tepe itibariyle hem kendisi hem de buradan Barcelona şehri çok etkileyici görünüyor.Müzenin karşısında yer alan Plaça d'Espanya meydanından eğer güneşin karşıdan gelmediği bir saatte yakalarsanız müthiş bir manzara yakalamak mümkün, maalesef biz tam güneş karşıda olduğu saatte geldiğimiz için çok iyi bir görüntü alamadık. Müzede çok fazla sanat eseri sergileniyor,özellikle duvar boyutundaki tablolar benim çok ilgimi çekti diyebilirim.Hemen hemen tüm gününüzü burada harcayabilirsiniz. Bizim gittiğimiz dönemde Picasso için de bir galeri ayrılmıştı.Ancak orada resim çekmek yasak.Oğlumu birkaç eserin arasında kaçak fotograflarken gelen görevli bol miktarda copyright laws türünde uyarılarda bulunmayı ihmal etmedi.




































     Barcelona'daki özel Picasso müzesini de gezelim istedik. L4 sarı hattan Jaume istasyonundan indikten sonra kısa bir yürüme mesafesinde.Müzede fotograf çekmek tamamen yasak.Güzel bir shop var fiyatlar pahalı olsa da bir şey almamak imkansız gibi. Özellikle Picasso çizgileri olan tişörtler gerçekten çok hoş ve kaliteli. Bu müzenin olduğu sokağın başında bir kafeterya ve aynı zamanda Brunells çikolataları satan bir dükkan var.Burayı kesinlikle atlamamanızı tavsiye ederim.Hem kafeteryada çok hoş tatlılar var hem de çikolataları o kadar güzel ki keşke daha çok alsaydık diyeceğinize garanti veririm.





    Söylediğim gibi Barcelona gez gez bitmeyen bir şehir.Son olarak da hala tamamlanamamış bir şaheser La Sagrada Familia Bazilikası.O kadar etkileyici o kadar değişik bir mimari ki.İleriden bakınca karmaşık taşlar gibi görünen duvarlarına yaklaşınca her metrekaresinde şaheserler olduğunu görüp hayran kalmamak mümkün değil.Her yönden resimlerini çekiyoruz derken, malesef kapanış saatini kaçırıp içini göremedik. Tabii bir de sırayı da düşünmek lazım ciddi bir sıra beklemek de gerekiyordu içini gezebilmek için.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder