23 Ağustos 2015 Pazar

Gezi Notları Kos

Kos  21 Ağustos - Geçen yıl Bodrum üzerinden geçtiğimiz Kos'a bu defa Akyarlar'da tatil yapınca hadi bir de Turgut Reis'den geçelim dedik.Geçen yılki sayfamda feribot ve gümrük sorunlarından bahsedip nasıl sıcakta bekleyip gidişte de gelişte de rezil olduğumuzu yazmıştım.Ama Turgut Reis bu açıdan mükemmel.Tıkır tıkır işleyen bir gümrük var.Zaten Kos'a daha yakınsınız,yol da kısa sürüyor. Bu açıdan bakınca Kos'u görecekseniz mutlak suretle Turgut Reis'i tercih etmek lazım.
    Kos bildiğimiz gibi sadece tek fark limandan şehir merkezine kadar kısım ve merkezin sol tarafı tamamen mülteci akınını uğramış durumda.Direkt o bölgelere geçemiyorsunuz bile.Maalesef çok içler acısı bir durum.
   Tren yine çalışıyor ama artık belediye işletmiyor.O yüzden ücretsiz değil.Ek olarak bir güzellik yapmışlar Hipokrat'ın hastanesinin olduğu Asklepieion'a götürüyoruz diye ciddi de bir ücret alıyor.20 dk. kadar sonra Kos'un baya üst kısımlarında antik bir bölgeye geliyorsunuz. Burada ayrıca bir giriş ücreti ödeyerek içeriyi gezebiliyorsunuz.Önünüzde uzanan sıra sıra merdivenler insanı gerçekten etkiliyor.Ah keşke buraları hava biraz serin olduğunda gezmek mümkün olsa diyorsunuz,zira cehennem sıcağı size çölde geziyorsunuz duygusu veriyor ve ister istemez tüm merdivenleri çıkma isteğinizi törpülüyor.Aslında saatlerce gezilip incelenecek şeyler var ama sıcakta geldiğinizde gerçekten dağılmamak mümkün değil.






















Burada çıkıştaki kafede buzlu bir portakal suyunu kaçırmamak lazım.Devasa boyuttaki bardakları en azından bir nebze yorgunluğunuzu ve sıcağın etkisini gideriyor.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder