28 Mayıs 2016 Cumartesi

Gezi Notları San Marino

Bologna Gezisi

Verona Gezisi


  San Marino 20 Mayıs - İkinci günümüzde istikametimiz geçen yıl gidemediğimiz San Marino. Buraya gidiş çok kolay.Tren ile Rimini'ye geliyorsunuz ve oradan da otobüs ile geçiliyor. Rimini trenleri yerel trenler olarak geçtiği için numarasız ve gayet ucuz biletler ile seyahat ediliyor.Hatta aldığınız bilet belli bir tarihe kadar geçerli olduğu içingün boyu istediğiniz trene binebiliyorsunuz.Tek dikkat etmeniz gereken tren binerken tarih saati set eden validatörlerden birinden biletinizi işletmeniz gerekiyor.Gerçi yapmasanız da trende kontrol eden kondüktör yabancı olduğunu görüp bir daha dikkat etmenizi söyleyerek kendisi de bu işi yapabiliyor.
     San Marino otobüs biletleri Rimini istasyonunun hemen çıkışında yer alan turizm information ofisinden alınıyor.Gidiş dönüş 10€. Otobüs saatlerini gösteren bir broşür ve San Marino haritası alabiliyorsunuz.Otobüs ile 40 dk ile 1 saat arası bir yolculuk sonucunda San Marino'ya varılıyor.
Dönüş otobüsüne göre kendinizi ayarlamanız iyi olur.Zira gün boyu yoğun olarak gelen turistlerin hepsinin akşam son otobüs ile dönebileceğini düşününce yer bulamama durumunda aslında taksi ile dönmek ne kadar maliyetli olabilir doğrusu düşünmek istemiyorum.
   San Marino bir dağın tepesine kurulmuş kale ve dağın eteklerinde yerleşmiş insanların oluşturduğu küçük bir şehir devlet.Otobüs sizi bir yere kadar getirip bırakıyor.Aslında daha aşağılarda inip teleferik ile de çıkmak mümkün ama çok da bir esprisi yok gibi.



 
   Otobüsten indiğiniz ana meydanda siz öncelikle garip bir heykel karşılıyor.Herkes gibi biz de önünde resim çektirdik tabii:)

     












   Şehir aşağıdaki gibi baştan başa bir nevi surlarla çevrili durumda.


  Girip yukarıya doğru ilerlediğinizde sizi öncelikle San Marino Bazilikası karşılıyor.


  Bazilikadan devam edip ilk kule Guaita'nın yolunu tutuyoruz ve muhteşem manzaralar eşliğinde adeta büyüleniyorsunuz.Kuleye girişte bilet almanız gerekiyor.Aynı bilet ile iki kuleye de girilebiliyor.İlk kuleden ikinci kuleyi arkaya alıp selfie yapmak da olmazsa olmaz:)



   San Marino'da beni en çok etkileyen şey ucuzluk oldu.Gerçekten çok ilginç resmen dağın başına kurulu bir devlet isterse o manzarayı çok daha pahalıya satabilir ama öyle yapmıyor.Mesela dünyanın en güzel manzarası eşliğinde yediğiniz koskoca bir tepsi pizza 4.5€.İtalya'da bu fiyata bulmanız mümkün değil.Hediyelik eşya parfüm vs. konularında da etraftaki mağazalar bildiğiniz free shop ötesi kıvamında satışlar yaptığı için turistler yoğun alışveriş yapıyor.Küçük bir not daha vereyim kuleye yakın yerler pahalı olur aşağıdaki hediyelik eşyacılara falan bakarım demeyin bulduğunuzu gördüğünüz yerde alın.Sonra gözünüz tekrar aynı yolu dönmeyi yemediğinde hayal kırıklığı yaşama ihtimaliniz var.Bu arada bir tavsiye de gezerken turizm ofisinde 5€ karşılığında pasaportunuza temsili San Marino vizesi almayı ihmal etmeyin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder