28 Mayıs 2016 Cumartesi

Gezi Notları Bologna

San Marino Gezisi


 Bologna 19-22 Mayıs - Yine kısa tatili değerlendirip İtalya'nın yolunu tuttuk.Kısa tatillerde İtalya hem ideal hem de İtalyan konsolosluğunun vize konusundaki cömertliği bizi tekrar Bologna'ya yönlendirdi.Bologna konusunda tabii henüz Pegasus'un İtalya'da 4.cü bir destinasyon açmamasının da etkisi var:)
      Aynı şehre 2.ci defa gelip kısa tatilde hep kısa süre Bologna'da kalacağımız için otele yerleştikten hemen sonra kendimizi sokağa atıp,hızlıca Piazza Maggiero'nun yolunu tuttuk.Geçen yıl havanın soğuk olmasından ve yine Bologna'ya az vakit ayırmamız nedeniyle meydandaki Neptün heykeli dışında hiçbir ayrıntıya dikkat edememiştik.
     Neptün heykelinin hemen yanında yer alan Sala Borsa kütüphanesini içini gezemedik ama kütüphanenin dış duvarlarındaki resimlerde yer alan küçük fotograflardaki insanlar alman istilasına direnişte yer alan insanlarmış.




   Meydan biraz ilerleyince tam karşınıza San Pietro Bazilikası çıkıyor.Bunun sağ tarafında ise Belediye binası yer alıyor.Belediye binasının önünde Bologna'lı Papa'nın heykeli yer almakta.






   San Pietro Bazilikası ile tahmin edileceği gibi çok büyük ve muhteşem bir yer.
















    Ancak bu basilika ne kadar muhteşemse bile beni hemen meydanın sol tarafından geçilip ulaşılan çok daha küçük ama muhteşem Santa Mariae Della Vita kilisesi beni çok daha fazla etkiledi. Kapanmak üzere olduğu için ve görevliler ters ters baktıkları için içeride sadece tek resim çekebildik ama muhteşem duvar tabloları ile çok etkileyici bir kilise.Yolunuz Bologna'ya düşerse görmeden geçmemenizi tavsiye ederim.



    Ve tabii dondurma.Geçen geldiğimizde kapalı olduğu için dondurma yiyemediğimiz ikiz kulenin yanındaki dondurmacıyı bu defa es geçmedik. Gerçekten daha önce yediklerimizden çok farklı bir dondurma keyfi.Ayrıca bol kepçe veriyor olmaları da bir başka güzel tarafı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder