28 Mayıs 2016 Cumartesi

Gezi Notları Verona

Bologna Gezisi

San Marino Gezisi

Viyana Gezisi


  Verona 21 Mayıs - Üçüncü günümüzde hedef aşıklar şehri Verona. Aslında biz ikinci günümüzde buraya gelmeyi planlamıştık,fakat trenlerle ilgili önemli bir ayrıntıyı öğrenmemiz Verona gezisini bir gün sonraya attı.O da şudur ki Verona, Floransa  gibi  hızlı trenlerin gittiği yerlerde tren biletlerinde kampanyalar oluyor.Fakat bu kampanyalar çoğunlukla 24 saatten daha uzun süre olan trenlerde olduğu için biz de 24 EUR a gidebileceğimiz Verona'ya 48 EUR vermemek için San Marino ile planlarımızı shift edip üçüncü günümüzde Verona'ya gittik.


     Verona'ya geldiğinizde Porto Nuova istasyonunda iniyorsunuz.Bu istasyonda günlük Verona Card alabilirsiniz.Kişi başı 18€.Biz kendimiz için aldık Eren için almadık.Ona sadece ulaşım için günlük bilet aldık o da 3.5€ gibi birşey.İstasyonun hemen önünde büyük bir otobüs durağı var.Buradan pek çok yere otobüs kalkıyor.Arena'ya gitmek için de uygun bir otobüse bindiğinizde 1 km. kadar ilerideki arenaya kısa sürede ulaşıyorsunuz..



    Giriş ücreti 10€ ancak  Verona Card sahipleri ücretsiz girebiliyor.Gerçi içeride pek bir numara yok:) yani bildiğiniz amfi tiyatro ve biz gittiğimizde bir konser hazırlığı vardı.





   Arenanın bulunduğu meydandan kalkan turistik tur için küçük araçlar var.Bunlarla bir çok yeri görebiliyorsunuz.Bu araçların küçük olması da birçok dar sokakta hop on off otobüslere göre daha fazla avantajlı olmalarını sağlıyor.Ayrıca tur boyunca wifi sağlaması da extra bir özellik.Bu turlar 6€ ancak tabii yine Verona Card ile 1€ indirim alabiliyorsunuz.



   Verona'nın aşıklar şehri özelliği tabii ki William Shakespeare'nin öümsüz eseri Romeo ve Juliet'in yaşandığı şehir olmasından geliyor. Juliet'in balkonu (Casa di Giulietta) adında ölümsüzleştirilmiş ve müze haline getirilmiş evde oyunun değişik zamanlarda oynandığı dönemde kullanılan kostüm,yatak vs. dekor parçaları görülebiliyor.Müzeye giriş ücreti 6€ ancak Verona Card sahibi ise ücretsiz girebiliyorsunuz.Balkonda resim çektirmek için girilen kuyruk görülmeye değer.


















   Yine Verona'da Juliet'în balkonundan biraz ilerlediğinizde Erbe Meydanı karşınıza çıkıyor.Bu meydanda birçok turistik eşya satan küçük mağazalar ve restoranlar görüyorsunuz.Verona genelde turistik olduğu için birçok açıdan ciddi pahalı bir şehir.Bunu turistik eşya fiyatlarında da rahatlıkla gözlemleyebiliyorsunuz.Meydanın ortasında büyükçe bir havuz bulunuyor.




















     Bir çok Avrupa şehrinde olduğu gibi Verona'nın da içinden geçen bir ırmak Adige Irmağı var ve üzerinde birçok köprü ile harikulade görüntüler veriyor.Burada yine yanındaki köprü ile birleşen kale Castelvecchio görülmesi gereken bir yer.yine katedral olarak Duoma Verona ya da Sant'Anastasia kilisesi  veya hemen yakınındaki S.Pietro Martire kilisesi görülesi yerler.




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder