31 Temmuz 2017 Pazartesi

Gezi Notları Varna

Burgaz Gezisi


   Varna 28 Temmuz - Burgaz'da hava bozunca baktık ki deniz havuz olamayacak,o halde başka bir şehir görelim deyip sağanak yağmur altında Sunny Beach'deki otelimizden 100 km uzaktaki Varna yoluna düştük.Yağmurdan dolayı 2 saatte ancak ulaşabildik.Ancak geldiğimize değdi diyebilirim.Zira Varna çok daha güzel daha bir Avrupa şehri.
      Varna'ya girişte öncelikle dikkat çeken sembol bir katedral var.Varna Katedrali de denilse de asıl ismi Dormition of the Mother of God Cathedral olarak geçiyor.Ben daha önce bir ortodoks katedrali hiç görmediğim için katolik katedrallerinden net olarak ayrılan devasa ikonolar dikkatimi çekti.





















      Varna'da bir ucu katedralin karşısında olan uzun turistik cadde boyunca birçok turistik bölgeyi görmek mümkün.Tarihi Roma Hamamı, Tiyatro ve Opera Binası ,Etnoğrafya müzesi vs. dışında cadde zaten çok keyifli.

































    Tarihi Roma Hamamı'nı gezmek için bilet almak zorundasınız.Ama çok ciddi bir ücreti yok.Yine yakınlarda deniz Parkı içinde yer alan açık alandaki denizcilik müzesi de görülmeye değer.Bizim vaktimiz olmadığı için sadece dışarıdan bir kaç resim aldım.





  Varna parkları,güzel sahilleri ve genel havası ile gezilesi cıvıl cıvıl bir şehir ve daha önce de söylediğim gibi Burgaz'a göre daha Avrupai.Biz kısa sürede görebildiğimiz kadarıyla beğendik,olur da Burgaz'a geçerseniz bir günü de buraya gelmeye veya burada kalma planı ile daha uzun bir süreyi ayırmak mantıklı olur.









 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder