28 Temmuz 2013 Pazar

Gezi Notları Münih

 Zürih Gezisi

Luzern Gezisi

Samos Gezisi

Münih 23-26 Haziran - 09:16 da hareket edecek trenimize binmek için Zürih'teki son günümüzde pazar sabah erkenden kalkıp,ilk tramvay ile merkez istasyona geldik.Zürih tren garı bir havaalanını andırdıgı için trenler perona kalkmadan sadece birkaç dakika önce yanaşıyorlar.Onun dışında tek yapmanız gereken büyük panodan treninizin peronunu ögrenip beklemek.


Normalde son gün alındığında 262 € tutacak olan tren biletlerimizi birkaç ay öncesinden alarak çok daha ucuza 98 € ya mal ettik.Sitede online bilet satılmasına rağmen bileti almadan merak edip e-card kullanma konusunda yazıştım.Şöyle bir sıkıntı var,fiziksel olarak kartı görmek istiyorlar veya Avrupa Birliği resmi kimliği olması gerekir gibi sıkıntı çıkarabilecek durumlardan bahsediyorlar.Benim gibi illa da e-card kullancağım derseniz biletleri 8 € karşılığı posta ile gönderiyorlar 8 iş günü denilse de bir 15-20 günde biletleriniz elinizde oluyor.Fiyat farkını düşününce bu zahmete fazlasıyla değer.
  Sonrasında trenimiz tam zamanında 09:16 da hareket etti.4 saat sürecek uzun ama harika manzaralı ve Turkcell'in İsviçre,Avusturya ve Alman mobil şebekeleri arasında mekik dokuduğu yolculuğumuz başladı.
Tren seyahati için vagonlar çok rahat koltuklar geniş.Biz yolculuk için önceden bir hayli yolluk tedarik etmiştik,ancak sık sık vagonda dolaşan servis elemanından da kahve,yiyecek ıvır zıvır vs. almak mümkün.

 Öğleyin Münih'e vardığımızda Bahnhoff'ta bir şeyler atıştırıp hemen metro ile otelimizin yolunu tuttuk.Havanın bunaltıcı sıcak olması meğerse birkaç saat içinde başlayacak ve Münih'te kaldığımız sürenin büyük bir bölümünde durmaksızın yağacak yağmurların habercisiymiş.Münih aslında çok güzel bir şehir fakat yağmurda bir o kadar çekilmez bir şehir.Bu durmaksızın yağan yağmurlar sebebiyle planladığımız günübirlik Salzburg gezisinden de vazgeçtik.Münih'te ulaşım harika,metro,tramvay,tren hatta otobüslere her yerden erişim mümkün.Bilet olarak günlük bilet alıyorsunuz otomatlardan.Otomatlarda Türkçe dil seçeneği var,ama çok da işe yaramıyor,en azından ilk bileti alırken doğru menuleri açmak da bir hayli zorlanıyorsunuz.

     Yağmurun elverdiği ölçüde gezebildiğimiz Münih'te Marienplatz,Karlsplatz ve Odeonplatz ın çevrelediği bölgede çok fazla görülebilecek yerler var.Ayrıca Zürih'te göremediğimiz Sight seeing otobüsler ile şehri gezebiliyorsunuz.1 saatlik ekspress tur ile merkezdeki bu tarihi bölgeyi gezebiliyorsunuz.Eger grand circle binerseniz,Allianz Arena,Olimpiapark dahil daha geniş bir tur atabiliyorsunuz.Ayrıca bu yine otobüsler ile 10-11 saatlik Bavyera,Salzburg  vs. turları var,49€ gibi bir bedelle sizi sabahtan alıp akşama kadar gezdiriyorlar.






































  Alışveriş yapmak için Münih'te KarlsPlatz civarındaki içinde hemen herşey satılan,hatta cafe,market bile bulunan büyük mağazalar Karstadt veya Galeria Kaufhof çok uygun.Yine KarlsPlatz'daki Obletter oyuncak mağazasını atlamayın,çok kaliteli Alman oyuncakları bulabileceğiniz gibi Bayern Münih'in bazı lisanlı ürünlerini de buradan satın alabiliyorsunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder