15 Temmuz 2013 Pazartesi

Gezi Notları Zürih

Münih Gezisi

Samos Gezisi

Zürih 20-23 Haziran -Bu defa hızımızı alamadık tek şehir yerine 6 günde 4 şehir gezelim dedik ve Zürih'ten başlayıp arada günübirlik Luzern,daha sonra trenle Münih ve oradan günübirlik Salzburg düşüncesiyle yola çıktık. Zürih'teki otelimiz Glattpark'ta havaalanına çok yakın bir konumda olunca aslında başlangıçta şehir merkezine çok uzak bir otelde kalacak olmak bizi kaygılandırmıştı.Ancak havaalanından shuttle ile kısa sürede otelimize ulaşıp,hemen önündeki tramvay duragından en fazla 20 dk. da şehir merkezine ulaşınca korkularımızın boşuna oldugunu anladık.
 Zürih baştan aşağıya tramvayla donatılmış dersek yeridir.Hemen her yerde sürekli tramvay görmeniz mümkün ve bu kadar cok tramvay olup özel araba da minimum düzeyde olunca hava kirliliği falan da sıfır.
    Zürih birçok blogda da okuyacağınız gibi pahalı bir şehir.Ancak bu pahalılık ilginç bir düzeyde. Şöyle ki elektronik eşya,giysi,ulaşım vs. birçok Avrupa şehrinden bile daha ucuz.Mesela alacağınız 3 günlük bir Zurih Card size sadece tramvay ve gölde bot turu imkanı vermiyor ayrıca tüm müzeleri ücretsiz gezme olanağı da sunuyor.Peki pahalı olan ne derseniz yeme içme olayı gerçekten çok pahalı,fakat yediğimiz hiçbir yerde bir kalite sorunu da yaşamadık.Hatta yediğim en pahalı olduğu kadar en güzel Burger'ı Zürih'te yedim diyebilirim.
Çocuklu bir aile olarak her zaman yaptığımız gibi market arayışına girdik.Merkez istasyonun altında büyük bir Migros var.Bunun dışında şehirde bol miktarda Coop marketler görebilirsiniz,onların fiyatları çok daha uygun.

 Söz konusu İsviçre olunca hemen her yerde saat kulesi ve bolca çikolata görmek mümkün.Zürih'te ilginç olan bir de bol miktarda İsviçre bayrağı.Başka bir ülkede göremeyeceginiz derecede hemen her direkte dalgalanan bayraklar görmek mümkün.
  Diğer birçok orta Avrupa şehrinde olduğu gibi Zürih'te de tam merkezde büyük bir tren istasyonu var.Burası neredeyse bir hava alanını andıracak kadar hareketli ve sadece İsviçre içine değil Avrupa'nın birçok farklı ülkesine buradan sık sık trenler kalkıyor.
  Bizim şansımıza Zürih'te Haziran'da hava çok güzel olduğu için bot turuna çıkıp gölün eşsiz manzarası eşliğinde 1 saat boyunca tertemiz havayı cigerlerimize çekme fırsatı bulduk.
 Zürih genelde turiste sıcak bakan bir şehir değil.Daha doğrusu esnafın turistten bir beklentisi yok.Şehirde hemen hiç souvenir bulamıyorsunuz mesela.Merkezde var olan bir tanesi de erkenden kapatıyor.Kezaa hop on hop off tarzı turist otobüsleri de hiç yok.



















 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder