31 Temmuz 2014 Perşembe

Gezi Notları Heidelberg

Köln Gezisi

Berlin Gezisi

Kos Gezisi

Heidelberg 29 Temmuz - Her ne kadar çok yakın olmasa da Köln'e gelmişken bir günümüzü Heidelbergê ayırdık.Bunun için DB Bahn'dan yine daha önce oldugu gibi biletlerimizi siteden alıp mektup ile getirtmiştim.Köln istasyonu çok büyük bir istasyon olmasına rağmen çok düzenli.
Heidelberg'e tren aktarmasız  3 saat kadar sürüyor.aktarmalı giderseniz daha hızlı trenler ile bu yolculuk 2 saat civarına düşüyor.Biz eşya götürmeyecegimiz halde kafamız rahat olsun diye direkt giden trenleri tercih ettik.Tren yolculuğunun en güzel tarafı yol boyu muhteşem manzalar eşliğinde seyehat ediyor olmanız.
Sabah 9:30 da binip öğleyin gibi Heidelberg'de olduk.İstasyondan hemen çıkışta tourism information'dan Heidelberg için günlük ulaşım artı feniküler bileti dahil bilet alabiliyorsunuz.Şehirde otobüs ve tramwaylar ile tarihi bölüme inebiliyorsunuz.
Tarihi merkez gerçekten tablo gibi nehir üzerindeki köprüden yukarıdaki kale manzarası ve kaleye çıkınca da aşağının manzarası tablo olsa bu kadar güzel olamaz diye düşündürtüyor insana.






Yukarı kaleye feniculler ile çıkılıyor.Kaleden aşagının manzarası da ayrı güzel.Kalenin girişinde sağda bir sovenior var Sahibi Türk bir abi.Yıllardır Heidelberg'de yaşıyormuş.Hediyelik eşya alımında çok yardımcı oluyor.Kafadan Türk olduğunuz için bir indiriminiz var zaten:)












     Akşam dönerken yorgunluktan bitmiş ama harika bir gün geçirmiş olmanın hazzı ile trende resmen serildik. Öyle ki tren Köln'e geldiğinde ne kadar uyumuşuz bilmiyoruz, uyandığımızda kapılar bile kapamış idi. Tesadüfen o anda trenden inmeye çalışan görevli kapıyı çaıvermemiş olsa geceyi trende geçirip sabaha yepyeni bir maceraya uyanmak işten bile değildi:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder