23 Ağustos 2013 Cuma

Gezi Notları Samos

Zürih Gezisi 

Münih Gezisi

Roma Gezisi


  Samos 19-20 Ağustos - Hazır Schengen vizemiz devam ederken Kuşadası tatiline 1 günlük Samos ekleyelim pasaportlarda bir damga daha görünsün dedik:) Samos'a hergün sabah 09 da kalkıp akşam 17 de dönen bir tekne var.Meander Travel isimli bir şirket yönetiyor.Ben biletleri internetten bulduğum Estamos travel ile aldım.1 gece Samos'ta kalacağımız için dönüş acık bilet veriyorlar 55€ feribotta verilen bir formda ne gün döneceğinizi yazıp görevliye veriyorsunuz.Dönüş günü için verdikleri ödeme bilgisi kağıdı ile rahatlıkla dönebiliyorsunuz.Normalde sabah 09 da kalkacağı halde gümrük işleri vs. için 08 de limanda olmanız istense de daha erken olmakta fayda var,zira yoğun talep ve kuyruk bu yolculuğun kaçınılmaz gerçekleri arasında.Bu arada bizim gibi teknede hava güzel yukarıya oturalım hatasını yapmayın,zira 1 saat 45 dk. kadar süren yolculukta yukarıda bir yanıyorsunuz bir donuyorsunuz serseme dönüyorsunuz,aşağıdaki salonda klima var çok daha rahat.




       Gerçi dönüşte farklı bir tekne ile döndük ama onun zaten hemen her tarafı açık bir salonu var,klimaya falan ihtiyacı yok.







  


     Samos'ta araba kiralamak şart.Ben Türkiye'den internet üzerinden bir yere sordum araç yok elimizde diye döndüler.Aslında biraz stres yapmıştım ama limanın hemen karşısında Pegasus diye bir araç kiralama ofisi var.Arabaların hepsi küçük kutu gibi Samos yollarına da en uygunu bunlar.Bir tane Hyundai Atos kiraladık günlüğü 40€.












  Oteli booking.com'dan ayarladı iseniz ve oda teslim saati 14 ise bizim yaptığımız hatayı yapıp otele gitmek yerine arabayı kiraladıktan sonra hemen yakındaki bir yerlere Kokkari veya Pythagorios olabilir gidip görmek daha mantıklı olabilir.Yoksa bizim gibi sınırlı saatleriniz varsa 2-3 saat boşa geçmiş oluyor oda beklerken.Bizim otelimiz Gagou Beach'te Samos Bay Hotel idi.Mükemmel bir denizi var.Sahil bir kısım taşlık sonrası kum denizin dibini görüyorsunuz tertemiz.3€ ya şezlong,havlu ve şemsiye kiralıyorlar.Klasik Ege denizi soğuk su ama çok keyifli.


   Adada yemek konusunda önceden hazırlıklı olmak gerekiyormuş.Biz limanın olduğu Vathi bölgesinde bir yer buluruz diye düşündük ama hayal kırıklığı yaşadık.O yüzden yemek için mutlaka Pythagorios (Pisagorun mekanı) veya Kokkari'ye gitmek lazım.Yoksa aç kalır ne bulursanız yemek zorunda kalırsınız:) Yemeklerde min 2 saati gözden çıkarın nedense ne kadar basit bir şey de sipariş etseniz 1 saatte ancak geliyor.Rahat insanlar çalışıyor sanırım mutfaklarda.
 İlk günü denizde geçirip akşamda yemek yiyecek yer bulmayınca dönüp otelin yanında yedikten sonra,2.gün atladık arabaya  Pythagorios'a gittik.Yollar genelde virajlı o yüzden 14 km. size az gibi görünmesin ortalama hız çok zaman 30-40 ları geçemiyor.Yolda bir markete uğradık.Fiyatlar bizden daha ucuz.Pythagorios'a gelince gece gelmediğimize çok pişman olduk.Gerçekten çok daha güzel daha turistik bir kasaba.
 


  Sahilde Pisagor'un bir anıtı var.Ayrıca burada vakit darlığından biz görememiş olsak da Eupalinos Tüneli buraya çok yakın yine buradaki müze ve manastır görülmeli ama vakit darlığı bize tekrar gelmek için bahane oldu.Adaya doyamadık önümüzdeki yıl mutlaka en az 4 gece kalıp hem bu kasabayı hem hiç göremediğimiz Kokkari ve Karlovasi'yi görmek iyice gezmek istiyoruz.Ayrıca dönüş yolunda rastladığımız Atina'da Türkçe okuyan adalı kızdan öğrendiğimiz Kerveli sahilini ve Psili Ammos'u mutlaka görmek istiyoruz.Unutmadan Pythagorio'da sahile doğru yürürken göreceğiniz dondurmacı Orange'da mutlaka dondurma yiyin,pişman olmazsınız:)