31 Mayıs 2014 Cumartesi

Gezi Notları Milan

Como Gezisi      

Köln Gezisi      

 

Milano  17-20 Mayıs - Bu yıl tatil sezonunu yine İtalya bu defa Milan ile açalım dedik.Pegasus normalde Bergamo havaalanına inmesine rağmen bu defa Bergamo bakımda olduğu için Malpensa havaalanına indik.Uçak aslında 11:30 da kalkıp yerel saat 13:30 da varıyor ama o gün şansımıza 1 saat rötar üstüne Italyan polisinin 1 saatlik pasaport kontrolü de eklenince otele varmamız neredeyse 17:30 u buldu. Malpensa çok büyük bir havaalanı ve uçaktan indikten sonra pasaport kontrolüne gelmeniz min 5-6 yüz metre yürümekle mümkün oluyor.Malpensa'dan merkeze kalkan Malpensa Express trenleri var. 2 yetişkin 1 çoçuk 30€ ya yaklaşık 50 dakikada merkez istasyonunda oluyorsunuz.Milan'da metro hatlarını renklerle ayırmışlar. Ana hatlar kırmızı yeşil ve sarı bir de kısa bir hat var onu da morla gösteriyorlar.3 gün kaldık metroları çok iyi gerçekten,gece gündüz veya pazar günü hiç farketmiyor bir istasyonda max 4 dk. bekleyerek metroya binebiliyorsunuz.
  Ben oteli metroya ve merkeze çok yakın olan Porta Romanodan ayarlamıştım.Bunun da faydasını fazlasıyla gördük.Hem kısa sürede Duomo'ya gidip gelme şansını bulabildik hem de geç saatlerde bile dönsek etrafta açık mekanlar olması aç kalmamamızı rahatça otelimize girip çıkabilmemizi sağladı.Milan'da marketlerin Türkiye gibi geç saatlere kadar açık olması da artı bir avantaj.
  Milano'da hayat merkezdeki Duomo meydanından dönüyor.Meydan ismini de buradaki devasa katedralden alıyor.Gerçekten katedral içi ile de dışı ile de görülmeye değer bir başyapıt.Katedrale giriş ücretsiz rahatlıkla dolaşılabiliyor.



   Meydanda katedralin hemen yanında büyük bir tarihi çarşı Vittorio Emanuele var.4 yönde 4 kapısı var merkezde birleşiyorlar.Duomo'yu arkanızı alıp girdiğinizde merkeze gelirken yerde bir hayvanın çocukları emzirdiğini tasvir edilen bir figür yine merkezden soldaki kapıya dogru giderseniz orada yerde bir boğa figürü var.İnanışa göre boğanın testislerindeki çukurlrşmış bölgeye topuğunuzu koyup olduğunuz yerde dönerseniz dileğiniz kabul oluyormuş.Tabii Nurtaç gibi meraklıları hemen bunu yapıyor:) Çarşının yer döşemeleri kadar iç duvarları da görülesi güzellikte.İçerideki mağazalar bildiğiniz en lüks markalar belki ama yine dondurma da satan merkezdeki restaurantı atlamayın.Bi dondurması yenir,sonra doyamayıp bi daha yenir:)












   Meydandan biraz ilerlediğinizde karşınıza Leonardo'nun heykelini içinde barındıran Piazza della Scala'ya geliyorsunuz.Bizim yeterince zamanımız olmadığı için çok istememe rağmen Santa Maria delle Grazie'de sergilenen son akşam yemeği tablosunu görme fırsatımız olmadı.Artık bunu ileri de tekrar gelebilmek için bir bahane olarak en azından bir kenara koyduk.

     2.ci gün Como'ya gidişimizi ayrı bir sayfada anlattığım için 3.gün yaptığımız outlet turundan bahsetmek istiyorum.Milan'a yakın 2 tane outlet var.Bir tanesinde İsviçre sınırına geçiyorsunuz digeri Genoa tarafındaki Serravella Designer Outlet.Buraya ulaşmak için shuttle otobüsler var sabah 10 veya 11 de kalkıyor.Biletleri internetten alabiliyorsunuz.Yetişkin 20€ çocuk için 10€ ücreti var.Otobüsler Cairoli'deki meydandan kalkıyor.


   1.5 saat sürüyor yolculuk.Akşam 17 de de dönüyorsunuz.Saat 11 de kalkan otobüslerin ise dönüşü akşam 20 de.Mağazalar genelde çok lüks o yüzden bize çok da hitap etmedi ama Nurtaç Desigual Eren de Ferrari'nin mağazasını bulduğuna fazlasıyla mutlu oldular.

















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder